Українці не припиняють вкладати кошти в нерухомість

Незалежно від економічної ситуації в Україні , вкладення в нерухомість все ще залишаються популярними. Це більш надійно, ніж депозити в банках.

Нерухомість - один з найефективніших механізмів зберігання капіталу, особливо - у великих містах. Це підтверджує член Ради підприємців при уряді України Сергій Злидень. Він зазначив, що, як показує криза 2008 року, ті, хто вклав кошти у нерухомість, зберегли заощадження. Вони могли здавати нерухомість, отримуючи дохід. "Оренда нерухомості приносить близько 20 % річних, і вона, в порівнянні з депозитарієм , зараз навіть приносить більше нього" , - сказав представник Ради підприємців.

За даними керівника Нацбанку Степана Кубіва, протягом тижня громадяни України зняли з депозитів приблизно 7% коштів. Так, протягом трьох днів нинішнього місяця вкладники забрали з різних фінустанов до 30 мільярдів грн. А в січні жителі країни зняли з рахунків $ 357,3 мільйона. Незважаючи на те, що кількість виставлених на продаж квартир у столиці в лютому зменшилася з 55 до 15 тисяч, за словами представника розвитку SV Development Сергія Костецького, громадяни України все ще активно вкладають кошти в новобудови .

Нацбанк країни не побачив причин для паніки. За даними центробанку, в економіці України уже спостерігається поліпшення. Так, показники фондового ринку України протягом останніх кількох років рекордно зростають. Індекс Української біржі на початку минулого тижня зріс аж на 15,21 % , склавши 1075,97 пунктів. Це - найвищий рівень , починаючи з квітня 2012

За словами державного секретаря США Джона Керрі, влада Штатів обговорює можливість надати Україні позичкові гарантії на 1 млрд. доларів, щоб держава уникнула економічного дефолту. Зі свого боку, Елмар Брок, керівник комітету з закордонних справ Європарламенту, заявив , що ЄС може надати Україні 20 млрд. євро для проведення реформ.

Договір про асоціацію з Євросоюзом можуть підписати вже цього літа. Андерс Аслунд, який є експертом з питань України у Вашингтоні, прогнозує в Україні економічне зростання, яке раніше спостерігався у Польщі.

"Це буде повна трансформація української економіки, на зразок того, що ми бачили в Польщі", - сказав Аслунд. На його думку, європейські інвестиції будуть спрямовані у пріоритетні галузі економіки України .

 

 

Джерело: http://telegraf.com.ua

 

Comments: 0

Контакти:

Агентство нерухомості "Авеню"
Агентство нерухомості "Авеню"

Михайло Михайлович

Сиванич

сертифікований рієлтор

спеціаліст з продажу та оренди житлової  та нежитлової нерухомості

+38 (099) 726-80-83

(Viber, WhatsApp, Telegram)

+38 (097) 908-84-11

Skype: misha-cv

e-mail: aveneu-cv@ukr.net

Агентство нерухомості "Авеню"
Агентство нерухомості "Авеню"

Лілія Русланівна

Сиванич

сертифікований рієлтор  спеціаліст з продажу та оренди житлової нерухомості

+38 (099) 726-84-18

(Viber, WhatsApp)

+38 (097) 987-81-81

Skype:aveneu-cv

e-mail: aveneu-cv@ukr.net

Адрес:

м.Чернівці, вул. Головна, 122а, офіс 404

Бізнес центр "Квадрат", 4-й поверх

Наші партнери:

Агентство нерухомості "Авеню" вконтакте
Агентство нерухомості "Авеню"
Rambler's Top100